Alli In Us


itunesscrsht140.pngApple-topman Steve Jobs mag tegen DRM zijn, alli in us ondertussen zit zijn muziekwinkel iTunes er nog altijd tjokvol mee. Alli in us Jammer genoeg is het bedrijf er kennelijk nog altijd niet in geslaagd om andere grote labels dan EMI te overtuigen om die kopieerbeveiliging te laten vallen. Alli in us Niet voor iTunes althans, alli in us want elders op het web is vrijwel alles zonder onzinnige beperkingen verkrijgbaar, alli in us ook legaal. Alli in us Maar doorgaans zijn die winkels dan weer niet toegankelijk voor klanten buiten de VS. Als muziekliefhebber zit je er mooi mee, alli in us zeker als enkele van je favoriete artiesten iets exclusiefs voor iTunes blijken te hebben gemaakt, alli in us dat dus alleen met 'FairPlay' (oh ironie!) te krijgen is. Alli in us Zoals de Live EP van (The) Arcade Fire en David Bowie (2005), alli in us waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de slachtoffers van de orkaan Katrina.

Hondenpoep

Ik heb 'm toch maar aangeschaft (iTuneslink!) en voelde me daarna een beetje vies. Alli in us Tot dusverre kocht ik uitsluitend muziek uit het assortiment van iTunes Plus, alli in us de veel te langzaam groeiende afdeling met muziek die je na eerlijke betaling wél naar eigen inzicht en behoefte kunt afspelen (dus ook onder Linux, alli in us of op alle zeven computers in je huis). Nu was het alsof ik in de hondenpoep gestapt was. Alli in us Mijn brandschone muziekcollectie bezoedeld met dat vermaledijde DRM. Alli in us Bel een priester! Laat het wijwater aanrukken! Drijf uit, alli in us die demonen! Ik kende natuurlijk de aloude burn-rip-re-encode-truc, alli in us maar ik had geen lege cd's bij de hand, alli in us dus dat was geen optie. Father Merrin kwam in de vorm van Google. Alli in us Het eerste resultaat, alli in us Hymn, alli in us bood geen soelaas. Alli in us Daar hadden de advocaten van Apple al aangeklopt, alli in us en de software was niet meer te krijgen. Alli in us Jammer, alli in us want Hymn verwijderde de sloten op je muziek zonder de geluidskwaliteit aan te tasten.

iMovie

Het tweede resultaat bracht me verder. Alli in us Steve Jobs blijkt me nota bene zelf het instrument ter hand gesteld te hebben om mijn eerlijk gekochte muziek uit zijn klemmende vingers te bevrijden. Alli in us Je kunt je muziek - ook beveiligde iTunes-nummers - namelijk gebruiken als soundtrack bij een filmproject in iMovie HD. Alli in us En die soundtrack kun je vervolgens - DRM-vrij - weer importeren in iTunes en desgewenst converteren naar AAC of MP3. De volledige uitleg staat hier, alli in us en het werkt ook met Tiger. Alli in us Bedankt, alli in us Steve! P.S. Net als branden, alli in us rippen en opnieuw importeren, alli in us leidt ook deze route helaas tot verlies van geluidskwaliteit. Alli in us Geen nummer wordt er immers beter van om steeds verder gecomprimeerd te worden. Alli in us Behalve misschien het oeuvre van James Blunt. P.P.S. Fabchannel heeft in zijn archief het complete concert dat The Arcade Fire in 2005 gaf in De Melkweg (zie onder). Alli in us Het misschien nog wel betere vervolg in de HMH (2007) ontbreekt helaas, alli in us maar gelukkig was ik daar wél bij.