Amoxicilina


itunesscrsht140.pngApple-topman Steve Jobs mag tegen DRM zijn, amoxicilina ondertussen zit zijn muziekwinkel iTunes er nog altijd tjokvol mee. Amoxicilina Jammer genoeg is het bedrijf er kennelijk nog altijd niet in geslaagd om andere grote labels dan EMI te overtuigen om die kopieerbeveiliging te laten vallen. Amoxicilina Niet voor iTunes althans, amoxicilina want elders op het web is vrijwel alles zonder onzinnige beperkingen verkrijgbaar, amoxicilina ook legaal. Amoxicilina Maar doorgaans zijn die winkels dan weer niet toegankelijk voor klanten buiten de VS. Als muziekliefhebber zit je er mooi mee, amoxicilina zeker als enkele van je favoriete artiesten iets exclusiefs voor iTunes blijken te hebben gemaakt, amoxicilina dat dus alleen met 'FairPlay' (oh ironie!) te krijgen is. Amoxicilina Zoals de Live EP van (The) Arcade Fire en David Bowie (2005), amoxicilina waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de slachtoffers van de orkaan Katrina.

Hondenpoep

Ik heb 'm toch maar aangeschaft (iTuneslink!) en voelde me daarna een beetje vies. Amoxicilina Tot dusverre kocht ik uitsluitend muziek uit het assortiment van iTunes Plus, amoxicilina de veel te langzaam groeiende afdeling met muziek die je na eerlijke betaling wél naar eigen inzicht en behoefte kunt afspelen (dus ook onder Linux, amoxicilina of op alle zeven computers in je huis). Nu was het alsof ik in de hondenpoep gestapt was. Amoxicilina Mijn brandschone muziekcollectie bezoedeld met dat vermaledijde DRM. Amoxicilina Bel een priester! Laat het wijwater aanrukken! Drijf uit, amoxicilina die demonen! Ik kende natuurlijk de aloude burn-rip-re-encode-truc, amoxicilina maar ik had geen lege cd's bij de hand, amoxicilina dus dat was geen optie. Father Merrin kwam in de vorm van Google. Amoxicilina Het eerste resultaat, amoxicilina Hymn, amoxicilina bood geen soelaas. Amoxicilina Daar hadden de advocaten van Apple al aangeklopt, amoxicilina en de software was niet meer te krijgen. Amoxicilina Jammer, amoxicilina want Hymn verwijderde de sloten op je muziek zonder de geluidskwaliteit aan te tasten.

iMovie

Het tweede resultaat bracht me verder. Amoxicilina Steve Jobs blijkt me nota bene zelf het instrument ter hand gesteld te hebben om mijn eerlijk gekochte muziek uit zijn klemmende vingers te bevrijden. Amoxicilina Je kunt je muziek - ook beveiligde iTunes-nummers - namelijk gebruiken als soundtrack bij een filmproject in iMovie HD. Amoxicilina En die soundtrack kun je vervolgens - DRM-vrij - weer importeren in iTunes en desgewenst converteren naar AAC of MP3. De volledige uitleg staat hier, amoxicilina en het werkt ook met Tiger. Amoxicilina Bedankt, amoxicilina Steve! P.S. Net als branden, amoxicilina rippen en opnieuw importeren, amoxicilina leidt ook deze route helaas tot verlies van geluidskwaliteit. Amoxicilina Geen nummer wordt er immers beter van om steeds verder gecomprimeerd te worden. Amoxicilina Behalve misschien het oeuvre van James Blunt. P.P.S. Fabchannel heeft in zijn archief het complete concert dat The Arcade Fire in 2005 gaf in De Melkweg (zie onder). Amoxicilina Het misschien nog wel betere vervolg in de HMH (2007) ontbreekt helaas, amoxicilina maar gelukkig was ik daar wél bij.