Lutein


Veel Mozilla- en Firefoxgebruikers kennen de kracht van userContent.css, lutein het stylesheet dat je onder meer kunt gebruiken om advertenties te blokkeren, lutein maar ook om bijvoorbeeld het standaard lettertype te vergroten als je aan de leesbril moet, lutein of om onleesbare kleurencombinaties bij te verven. Wat ik nog niet wist, lutein is dat dergelijke stijlregels in de developer builds van Firefox en Mozilla (1.8a3 en hoger) ook per site, lutein en zelfs per URL in te stellen zijn. Om bijvoorbeeld de titels van alle postjes op deze site (en alleen op deze site) in het rood weer te geven, lutein stopt u deze CSS in uw userContent.css:

@-moz-document domain(log.alamagordo.org) {
	h2 {
	     color: #f00 !important;
	}
}
Dat opent enorm veel mogelijkheden. Lutein Je kunt zo bijvoorbeeld niet alleen advertenties zelf van pagina's verwijderen, lutein maar ook de lege tabelcellen waar ze in stonden. Lutein Tot nu toe kon dat niet, lutein omdat er geen methode was om de tabellen van site www.example.com wél te weren, lutein en die van www.example2.com niet. Lutein De grote witte gaten midden in de content van menige krantenwebsite behoren straks dus tot het verleden. Ik vond elders op het web al een heel nuttig truukje om berichten in GMail weer te geven in een letter met een vaste breedte, lutein in plaats van het (proportionele) standaardlettertype. Lutein Daardoor is het eindelijk mogelijk getabuleerde code te mailen, lutein zonder dat de leesbaarheid verloren gaat:
@-moz-document domain(gmail.google.com) {
	div.msg div.mb {
		    font-family: monospace !important;
		    font-size: 12px !important;
	}
	textarea.tb {
		    font-family: monospace !important;
		    font-size: 12px !important;
	}
}
Het schijnt de bedoeling te zijn dat Firefox 1.1 deze methode ondersteunt. Lutein Tot die tijd werkt het alleen in recente testversies, lutein en ontbreekt goede documentatie. Lutein U vindt meer informatie in bug 238099 en dit bericht op een mailinglijst van het W3C.