Orap


Dit wordt voorlopig het laatste postje over Rita Verdonk, orap want er is godlof meer in de wereld dan de Cruella de Vil van het kabinet-Balkenende. Orap Maar ik wilde toch nog eventjes terugkomen op haar mooie woorden na de moord op Theo van Gogh, orap in november 2004:

Hij nam geen blad voor de mond en soms zocht hij het randje op. Orap Maar in dit land mag dat. Orap En in dit land mag niemand worden vermoord omdat hij voor zijn mening uitkomt. Orap Dat willen we niet!
Dat die mooie woorden niet bepaald in marmer gebeiteld zijn, orap maakte Verdonk al duidelijk toen ze, orap precies een jaar later, orap aangifte deed tegen iedereen die na de Schipholbrand het randje opzocht in zijn kritiek op haar asielbeleid. Orap Maar vandaag laat Verdonk weten dat ze, orap toen ze "in dit land" zei, orap letterlijk dit land bedoelde. Orap En dus niet Iran, orap waarnaar homoseksuele en christelijke vluchtelingen veilig kunnen worden teruggestuurd, orap zolang zij zich maar wél een blad voor de mond nemen. Homoseksualiteit is volgens Verdonk in Iran geen reden tot vervolging, orap al staat er op het bedrijven van de herenliefde de doodstraf. Orap Gewoon jezelf verloochenen dus, orap jongens. Orap Handjes boven de dekens, orap dan worden ze niet afgehakt. Orap En ook christenen hebben niets te vrezen: "Wie zijn geloof ‘in stilte’ belijdt, orap zou [echter] niet of nauwelijks problemen ondervinden." Had Theo ook zijn smoel maar gehouden.